over ons / ons team

Het team van Tandartsenpraktijk Appelscha

In de tandartsenpraktijk zijn verschillende medewerkers werkzaam. Maar wie doet nu wat binnen de praktijk? Hieronder de namen van onze medewerkers. Onderaan de pagina vindt u informatie wat de werkzaamheden van de verschillende tandheelkundige medewerkers zijn.

Rimada Elderson-Meerdink tandarts

Inge ten Bosch tandarts

Klaske Nicolai mondhygiëniste

Tamara de Boer-Mast mondhygiëniste

Hennie Wieling preventie assistente

Grietje de Vries preventie assistente

Esther Smit-Strating preventie assistente

Martine Oosting assistente

Janny Steenbergen - de Braak balie assistente

Inez Tiekstra balie assistente

Gerry de Jager - Kruizinga interieur verzorgster


De tandarts

De tandarts ziet de patiënt vaak als eerste. Hij/zij onderzoekt, stelt diagnoses, formuleert behandelplannen en behandelt gebitten. De tandarts zorgt ervoor dat ziekten en afwijkingen aan het gebit zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarnaast behandelt de tandarts ziekten en afwijkingen. De patiënt houdt zo een goede mondgezondheid en behoudt de functies in het mond- en kauwstelsel zo lang mogelijk. Ook geeft de tandarts patiënten advies en uitleg over mondverzorging, hoewel hij/zij dit steeds vaker delegeert aan de mondhygiënist of (preventie)assistent.

De mondhygiënist

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Een groot aantal mondhygiënisten zijn in dienst van een tandarts, maar mondhygiënisten kunnen ook werkzaam zijn in een eigen praktijk (vrijgevestigd). Patiënten kunnen zich rechtstreeks bij de mondhygiënist melden als ze hulp nodig hebben bij het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist kan dan bijvoorbeeld advies geven over te nemen mondhygiënemaatregelen

De preventie-assistent

Steeds meer praktijken werken met een preventie-assistent. Dit is over het algemeen een tandartsassistent die is opgeleid in het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne. Daarnaast biedt zij ondersteuning aan de tandarts op het gebied van de voorbereiding, de uitvoering en de afronding van de patiënten behandeling.
Welke handelingen mag een preventieassistent uitvoeren?
• Afnemen initiële anamnese (vragenlijst medicijngebruik / gezondheid)
• Uitvoeren van een kleur plaktest
• In kaart brengen van conditie tandvlees
• Verwijderen van tandsteen en plak (plaque) boven het tandvlees
• Polijsten van tanden en kiezen
• Gladmaken worteloppervlakken
• Aanbrengen van fluoride
• Voorlichting en instructie geven over gebitsverzorging

 

 


 

 
Team tandartsenpraktijk Appelscha  tandartsenpraktijk Appelscha bel nummer 0516-431405